Caribbean Cruise 2024-2025 Caribische Eilanden | Dreamlines (2024)

Cruise Caribbean

Een cruise naar de Caribbean wordt steeds populairder en laat uw dromen werkelijkheid worden! Geniet van de witte stranden, azuurblauwe zee en de zon. Bij Dreamlines vindt u voordelig uw favoriete cruise naar de mooiste bestemmingen!

Welke rederijen varen naar de Caribbean?

Er zijn verschillende rederijen die naar de Caribbean varen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Royal Caribbean
  • Norwegian Cruise Line
  • Costa Cruises
  • MSC Cruises
  • Holland America Line

Bij Dreamlines vindt u een ruim aanbod aan cruises naar de Caribbean. Er is voor elk budget een droomcruise te vinden!

De mooiste bestemmingen in de Caribbean

Een Caribische cruise brengt u naar de mooiste bestemmingen in de wereld. Het Caribisch gebied bevindt zich tussen Florida en de kust van Venezuela en begint bij de Bahama’s en eindigt bij de welbekende ABC-eilanden. De eilandstaten zoals Cuba, Jamaica en Dominicaanse Republiek behoren ook tot het Caribisch gebied.

De Bahama’s

Wanneer u naar de Bahama’s vaart, zult u in een paradijs terecht komen. De Bahama’s bestaan uit 700 eilanden waarvan er 40 bewoond zijn en ligt ten oosten van Florida. De eilanden tellen zo’n 300.000 inwoners. De Bahama’s is een perfecte bestemming om te genieten van de eindeloze witte stranden, azuurblauwe zeeën en de zon. Daarnaast biedt de Bahama’s ook verschillende bezienswaardigheden aan. In de hoofdstad Nassau vindt Koniu bijvoorbeeld prachtige koloniale bouwwerken, pastelkleurige huizen en vele restaurants.

ABC-eilanden

Aruba

Aruba behoort tot de ABC-eilanden en het Koninkrijk der Nederlanden. Aruba telt zo’n 115.120 inwoners en op het eiland is er veel te beleven! Zo kunt u onder andere in de hoofdstad Oranjestad de prachtige kleurrijke en sierlijke gebouwen bewonderen, doordat de stad zo kleurrijk en sierlijk is wordt het ook de Las Vegas van de Caribbean genoemd. Op Aruba heerst er een tropisch klimaat en kunt u genieten van de hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en de zon.

Bonaire

Bonaire is een Nederlands eiland en bevindt zich voor de kust van Venezuela. Het eiland Bonaire telt zo’n 18.905 inwoners en heeft daarmee het minst aantal inwoners van de ABC-eilanden. Voor de kust van Bonaire bevindt zich een eilandje dat ‘Klein Bonaire’ wordt genoemd. Het eilandje is 6 km² groot en het is een beschermd gebied. Klein Bonaire wordt vooral bewoond door kleurrijke vissen, zeeschildpadden en leguanen en het is zeker een bezoek waard! U kunt dit eilandje bereiken met een watertaxi vanaf Bonaire. Wanneer u de oversteek maakt naar dit eilandje kunt u vooral gaan genieten van de onderwaterwereld. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan snorkelen of duiken en kunt u verschillende soorten vissen en zeepaardjes spotten.

Curaçao

Curaçao is een van de meest zuidelijke eilanden van de ABC-eilanden en telt zo’n 161.014 inwoners. Het eiland behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden en is daarom voor veel Nederlanders een vertrouwde bestemming. Op het eiland is het altijd zonnig en warm en komt de kou nauwelijks voor. De 37 stranden van Curaçao zijn allemaal stuk voor stuk prachtige parels. De meest bekende stranden van Curaçao zijn bijvoorbeeld de Grote Knip en de Kleine Knip. De Grote Knip wordt ook wel ‘Playa Abou’ genoemd en het ligt in het westen van het eiland. De Kleine Knip is een strand dat ongeveer net als de Grote Knip een uurtje rijden is vanaf de hoofdstad Willemstad en wordt ook wel ‘Playa Kenepa Chiki’ genoemd. Op deze twee prachtige stranden kunt u genieten van het helderblauwe water en kunt u bijvoorbeeld gaan snorkelen om de tropische vissen en koraalriffen van dichtbij te bewonderen. Wilt u meer zien dan alleen de prachtige stranden? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan de hoofdstad Willemstad en bewonder de Handelskade. Hier vindt u kleurrijke gebouwen en dit brengt u gelijk in Caribische sferen.

Cuba

Cuba wordt een steeds populairder bestemming voor toeristen. Cuba telt zo’n 11,48 miljoen inwoners en behoort tot het grootste eiland van alle Caribische eilanden. In Cuba kunt u genieten van het fascinerende cultuur en natuur. Ontdek bijvoorbeeld de stad Havana op een leuke manier door een tour te maken met een oldtimer en bewonder de prachtig gekleurde huizen. Als u wilt genieten van de prachtige natuur in Cuba is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de Valle de Viñales National Park. Dit park wordt omringd door prachtige landschappen en bergen. Daarnaast staat dit park bekend om het best geteelde tabak ter wereld. De plantages in Viñales worden verwerkt tot kwaliteitssigaren, waar Cuba natuurlijk ook bekend om staat.

Routes rondom het Caribisch gebied

Het Caraïbisch gebied bezoeken is een droom die voor iedereen uitkomt. Bij Dreamlines willen wij iedereen deze droom laten uitkomen. Zo kunt u een cruise naar de Caribbean maken met een bijvoorbeeld een maximum verblijf van 4 nachten. Wilt u liever een langere cruise maken? Dan kunt u er ook voor kiezen om een cruise te boeken met een verblijf van 14 nachten of langer. U kunt ervoor kiezen om vanaf verschillende plekken naar het Caribisch gebied te varen. Zo kunt u onder andere vanaf Miami, Havana, Oranjestad en Panamakanaal inschepen. De bekendste Caribische route is vanaf Miami naar de Bahama’s. Er zijn natuurlijk ook tal van andere routes, die het zeker waard zijn om te bevaren. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om vanaf San Juan via de ABC-eilanden naar Sint Maarten te varen.

De beste reistijd voor cruise Caribbean

Het Caribisch gebied heeft een aangenaam klimaat en kan het hele jaar door bezocht worden. De beste reistijd om het Caribisch gebied te verkennen is halverwege november tot en met april, dit is tevens ook het hoogseizoen. Het regenseizoen bevindt zich van juli tot begin november. Daarnaast kan het in mei en juni ook nog weleens flink regenen. Maar over het algemeen zijn de temperaturen het hele jaar door aangenaam en kunt u optimaal genieten van een cruise naar de Caribbean.

Caribbean Cruise 2024-2025 Caribische Eilanden | Dreamlines (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 5708

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.